by Serhiy Grabarchuk Jr
It was a warm July day. Around 70F in the air. Stephen had an appointment with his dentist today who was 16 miles away. Arriving a bit earlier than the set time of half past four, Stephen decided to visit a nearby candy shop. He selected nice candies for his kids paying $5.74 in total.
How many candies Stephen bought?
All numbers in Stephen’s story can be brought to 7.
July => 7th month.
70F => 7+0 = 7.
16 miles => 1+6 = 7.
Half past four => 4:30 => 4+3+0 = 7.
$5.74 => 5+7+4 = 16 => 1+6 = 7.
To make the story consistent, Stephen bought 7 candies.